Waarom een AED?

Het antwoord is simpel: een AED redt levens
Philips_HeartStart_HS1_AED
Philips_FRx_AED_601319a1-085b-4140-88b3-aec27b8c9c71
Het kan jou ook overkomen. Een familielid, vriend, collega of zelfs onbekende kan plotseling getroffen worden door een hartstilstand. 

Elke seconde telt!
Iedere week worden er in Nederland 300 mensen buiten het ziekenhuis getroffen door een hartstilstand. Bij het ontbreken van snelle en adequate hulp overleeft slechts 2-5% van de slachtoffers dit. De aanwezigheid van een AED kan het verschil maken tussen leven en dood. Elke minuut is cruciaal!

Een AED redt levens
De enige manier om een hart weer in een normaal ritme te laten kloppen is door een elektrische schok af te geven met behulp van een AED. Voor de beste overlevingskans (zonder gevolgschade) moet de schok binnen 6 minuten na de hartstilstand worden gegeven. Elke minuut daarna daalt de overlevingskans van het slachtoffer met circa 10%. Indien een omstander of getuige in de eerste 6 minuten bij een hartstilstand direct: 

- De hulpdiensten via 112 alarmeert 
- Start met reanimatie 
- Een AED inzet 

kan de kans op overleving toenemen van 2-5% naar maar liefst 90%. Kortom, met een eigen AED in je organisatie, bij de vereniging of thuis vergroot je de overlevingskans van het slachtoffer. 

Meer informatie
Wil je meer te weten komen over de Philips AED's? Bezoek dan onze pagina 'Over de Philips AED's'

Bestel jouw Philips AED
Bekijk hier ons aanbod of vraag een offerte aan. Je kunt ons natuurlijk ook altijd bellen voor vragen of advies: 035 - 33 33 515.