Over Philips

Ontwikkelen met oog op de toekomst in de gezondheidszorg. Zowel in het ziekenhuis als thuis. De levens van mensen verbeteren met behulp van slimme, zinvolle én betaalbare oplossingen. Dat is waar Philips Healthcare zich voor inzet. Wij kiezen er dan ook bewust voor om een distributeur van Philips HeartStart AED’s te zijn.

Ontworpen voor gewone mensen in ongewone situaties
De Philips AED onderscheid zich op verschillende vlakken van andere merken. Het is niet alleen de meest verkochte defibrillator ter wereld, maar ook de allerbeste. De Philips AED is namelijk makkelijk, snel en veilig in gebruik. 

Gebruiksgemak
Diverse gepubliceerde onderzoeken bewijzen dat de Philips AED ongeëvenaard is op het gebied van gebruiksgemak. De AED is eenvoudig te bedienen door een druk op de groene knop of te trekken aan de hendel. Tijdens het gebruik vertelt een gesproken stem wat je moet doen en geeft het apparaat, indien gewenst, ook reanimatie-ondersteuning. Werk je sneller dan de AED? Dan past hij automatisch de snelheid aan.

Medisch het beste
De Philips HeartStart AED beschikt over de Quick Shock technologie en heeft slechts 8,1 seconde nodig om een schok toe te dienen. Dit is de snelste tijd van alle AED’s op de markt. Tevens beschikt deze AED over pacemaker-detectie en heeft een fibrillatie-asystoliedrempel gevoeligheid van ≤100 mV. Dit betekent dat bij het overgaan van fibrilleren (trillen) van het hart naar asystolie (geen activiteit) dit in een zeer vroegtijdig stadium gemeten wordt. De Philips AED’s voldoen hiermee aan de zwaarste normen uit de industrie.               

Uiterst betrouwbaar
Dagelijks test de Philips AED automatisch de elektroden, batterij en mechanica, waardoor de onderhoudskosten laag zijn. Bovendien weet je zeker dat je een gebruiksklare AED binnen bereik hebt wanneer er een noodsituatie ontstaat. Mocht er onverhoopt iets niet naar behoren werken, zal de AED altijd een waarschuwingssignaal afgeven.

Philips geeft op de Philips HeartStart AED’s 8 jaar fabrieksgarantie.

De juiste stem
Een stem die kalmerend werkt, zodat de hulpverlener helder kan denken en met vertrouwen kan handelen. In stressvolle situaties hebben mensen moeite met het nemen van beslissingen. Daarom helpt de stem op een bevelende manier om keuzes te maken. De stem is cultureel sensitief en spreekt in verschillende talen. De instructies zijn helder en gedetailleerd, maar bondig. 

Het juiste tempo
De AED volgt het tempo van de gebruiker. En versnelt of vertraagt wanneer dat nodig is. Als een instructie niet wordt uitgevoerd, formuleert de AED de uitleg op een andere manier. De gesproken instructies worden versterkt door duidelijke visuele aanwijzingen.

Ook voor baby’s en kinderen
De defibrillator is ook ontworpen voor baby’s en kinderen. De stroomstoot wordt geoptimaliseerd en je krijgt aangepaste instructies voor het helpen van een kind.