ProCardio

Onderhoud

De beste AED ter wereld is ook nog de goedkoopste qua prijs en kunnen wij u aanbieden, inclusief wandkast, voor slechts € 1.189,-.

 


Service en onderhoud voor Philips AED ‘s

Wat voor onderhoud heeft een AED van Philips minimaal nodig?
Moet dit onderhoud door ProCardio worden uitgevoerd?
Waarom bestaan er dan toch Service Pakketten?
Welke service pakketten zijn er beschikbaar?
ProCardio levert ook service aan Philips AED’s die elders gekocht zijn
Bestellen van pads en batterijen voor uw AED


Wat voor onderhoud heeft een AED van Philips minimaal nodig?

Een AED van Philips controleert zichzelf ELKE dag. Daar hoeft dus nooit iemand voor langs te komen.

En dat dit niet zomaar een test is, blijkt uit de volgende onderdelen die worden getest:

 • De AED: software, circuits, omgevingstemperatuur, condensator (dit is het onderdeel dat de stroomstoot afgeeft) & de stroomstoot zelf
 • De Pads: aanwezigheid én werking/kwaliteit van de pads
 • De Batterij: resterende energievoorraad

Omdat dit dagelijks wordt getest, is er de zekerheid dat de AED het zal doen op dat ene moment wanneer elke seconde telt.


Onderhoud in de vorm van een monteur heeft de Philips AED dus niet nodig. Wel moet elke 2 tot 2,5 jaar de electroden cassette en elke 4 jaar de batterij worden vervangen.

 • In de electrode-cassette zijn de pads voorzien van contactgel. En hoewel pads vacuüm zijn verpakt om uitdroging tegen te gaan, zal na verloop van tijd deze gel toch uitdrogen. Op de voorkant van de pads staat een vervaldatum. Vóór deze datum moeten de pads vervangen zijn.
 • De batterij heeft een gegarandeerde levensduur van minimaal 4 jaar. Omdat de AED zelftesten doet, kan worden gewacht met het vervangen van de batterij totdat de AED melding maakt van “battery-low”. Als de AED deze melding geeft is de AED nog gewoon inzetbaar. De Philips AED heeft namelijk een reserve capaciteit in de batterij, waarmee nog gewoon “schokken” gegeven kunnen worden.

De totale kosten voor het vervangen van de batterij en de electrode-cassette bedragen ongeveer €75,- per jaar. Klik hier om alle onderhoudskosten exact na te lezen.

NB: Bovenstaande verklaart ook waarom AED’s die goede zelftesten doen, duurdere batterijen hebben. Het kost immers stroom om dagelijkse zelftesten te doen, test stroomstoten te geven, etc... Voor een prijsverschil van slechts enkele tientjes per jaar levert Philips een AED met de zekerheid dat deze het zal doen wanneer hij nodig is.


Moet dit onderhoud door ProCardio worden uitgevoerd?

Nee, dat kunt u gemakkelijk zelf doen. Het vervangen van de electrode-cassette of de batterij van een Philips AED is net zo gemakkelijk als bij bijvoorbeeld een mobiele telefoon.


Waarom bestaan er dan toch Service Pakketten?

Omdat er rondom een AED meer speelt dan alleen het vervangen van de batterij en de electrode-cassette, hebben we hiervoor Service Pakketten ontwikkeld.

ProCardio doet niets anders dan AED’s verkopen, plaatsen en instructie geven. Daarom kunnen wij veel handelingen zeer efficiënt uitvoeren. Zoals het onderhouden van AED’s op verschillende locaties.

Ook het geven van opfristrainingen is een belangrijk onderdeel van ons serviceaanbod. Als de AED over enkele jaren moet worden ingezet, is het immers wel belangrijk dat iedereen nog weet wat te doen.

En hoewel niemand hoopt de AED ooit te hoeven gebruiken, is het wel zo fijn als u na inzet van de AED ProCardio kan bellen. Wij komen dan (24/7) direct langs om de AED weer inzetbaar te maken en de ECG-gegevens voor de behandelend arts beschikbaar te maken.

Onze AED-service en onderhoudspakketten zijn ontwikkeld om u de zekerheid te geven dat uw AED het zal doen op het moment dat elke seconde telt.

NB: bij al onze AED Service Pakketten zijn de kosten van de vervangende materialen (elke 2 jaar een nieuwe electrode-cassette en elke 4 jaar een nieuwe batterij) al inbegrepen. Zo zijn de kosten voor het onderhoud van uw AED nooit een verrassing.


Welke service pakketten zijn er beschikbaar?

Klik hier voor een overzicht van alle onderhoudskosten in pdf.

Neem voor meer informatie contact op met onze AED servicedesk op tel. +31-(0)35 - 33 33 515ProCardio levert ook service aan Philips AED’s die elders gekocht zijn

 • Heeft u een Automatische Externe Defibrillator (AED) van Philips?
 • Van het type Philips Forerunner, FR2, FRx, HS-1 of Home AED?
 • Piept uw AED?
 • Knippert het blauwe lampje?
 • Is de vervaldatum op de electrode-cassette (bijna) verstreken?
 • Twijfelt u hoe lang de batterij al in uw AED zit?
 • Of wilt u uw AED eens grondig na laten kijken?

Geen nood! Wij zijn u graag van dienst, ook wanneer uw AED niet bij ProCardio is gekocht. Neem vandaag nog contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak. Hierbij zal onze specialist uw AED testen en voorzien van een keuringsrapport.

Neem voor het maken van een afspraak, of voor meer informatie over elektroden, batterijen en andere accessoires contact op met onze AED servicedesk op tel. +31-(0)35 - 33 33 515


Bestellen van pads en batterijen voor uw Philips AED

Als grootste Philips AED partner van Nederland, heeft ProCardio alle service materialen altijd op voorraad. En omdat wij gespecialiseerd zijn in Philips, heeft onze buitendienst de meeste materialen zelfs altijd bij zich.

Zo kunnen wij u, zowel voor geplande vervanging als voor noodgevallen, altijd en direct van dienst zijn. En mocht uw onderdeel toevallig niet voorradig zijn? Dan lenen wij u graag een tijdelijke AED.

Bent u dus op zoek naar:

 • Philips AED batterijen
 • Philips AED electrode-cassettes (kinder- of volwassenen-pads)
 • AED draagtassen
 • AED kasten, ophangbeugels

Verlies geen seconde en neem direct contact op met onze AED servicedesk op tel. +31-(0)35 - 33 33 515