ProCardio

Waarom Philips AED?

De Philips Heartstart HS-1 AED beschikt over de Quick Shock technologie en heeft slechts 8.1 seconden nodig om een schok toe te dienen

 


Waarom Philips AED?

Aangezien u op dit moment onze website bezoekt, bent u zich waarschijnlijk aan het oriënteren op de aanschaf van een AED apparaat. Er komt hierbij veel informatie op u af en u heeft de keuze uit vele modellen en prijzen. Elke goedgekeurde AED die verkrijgbaar is op de Nederlandse markt is niet per definitie een goede of de beste AED. Er is maar één marktleider wereldwijd en dat is Philips. ProCardio heeft daarom een bewuste keuze gemaakt om uitsluitend leverancier te zijn van Philips AED’s. Onze meest verkochte AED is de Heartstart HS-1, welke ook wereldwijd het meest over de toonbank gaat. Deze AED heeft al vele prijzen gewonnen en komt bij diverse onderzoeken en wetenschappelijke studies als beste uit de test.

Waarom een Philips Heartstart HS-1 AED?

1. Gebruiksgemak

Deze AED is eenvoudig te bedienen door een druk op de groene knop of te trekken aan de hendel. Tijdens het gebruik vertelt een gesproken stem wat u moet doen en geeft u tevens (indien gewenst) reanimatie-ondersteuning. Werkt u sneller dan de AED? Dan past deze zich automatisch aan uw snelheid aan.

AED analyse

Figuur 1: In combinatie met een AED apparaat kunnen veel slachtoffers van hartfalen gered worden. Daarbij moeten tijdens de bediening van de AED verschillende stappen worden doorlopen. In bovenstaande figuur is getest hoe succesvol leken verschillende AED’s hebben bediend. Philips leidt in elk onderdeel. NB: de Philips HS-1 is de enige AED die door de FDA is goedgekeurd voor over-the-counter verkoop (verkoop zonder verplichte instructie).

2. Medisch het best

De Philips Heartstart HS-1 AED beschikt over de Quick Shock technologie en heeft slechts 8.1 seconden nodig om een schok toe te dienen. Dit is de snelste tijd van alle AED’s op de markt. Tevens beschikt deze AED over pacemaker-detectie en heeft een fibrillatie-asystoliedrempel gevoeligheid van ≤100 mV. Dit betekent dat bij het overgaan van fibrilleren (trillen) van het hart naar asystolie (geen activiteit) dit in een zeer vroegtijdig stadium gemeten wordt. De HS-1 AED voldoet hiermee aan de zwaarste normen uit de industrie.

De overlevingskans wordt bepaalde door de schoksnelheid van een AED na het stoppen van hartmassage

AED analyse

Figuur 2: Alleen de Philips Heartstart HS-1 kan dankzij de gepatenteerde Quick Shock Technology in 8.1 seconden een complete analyse en oplaadcyclus doorlopen en is daarmee de snelste AED ter wereld.

3. Betrouwbaarheid en techniek

De Philips Heartstart HS-1 test dagelijks, wekelijks en maandelijkse de electroden, batterij en mechanica. Zo weet u zeker dat u altijd een gebruiksklare AED binnen bereik heeft. Mocht er onverhoopt iets niet naar behoren werken, zal de AED altijd een waarschuwingssignaal afgeven. U dient dan contact op te nemen met ProCardio. Philips geeft op de Heartstart HS-1 AED een garantie van 8 jaar.

4. Prijs

De beste AED ter wereld is ook eens honderden euro's goedkoper dan vergelijkbare AED apparaten en kunnen wij u aanbieden voor slechts € 1.189,- (excl BTW). Dan krijgt u een complete set bestaande uit:

  • Philips HS-1 AED
  • Originele rode Philips draagtas (met emergency card en kledingschaar)
  • Snelle interventiekit, industriële kwaliteit (grote zware kledingschaar, veiligheids scheermes, handschoenen, handdoek, beademingsmasker)
  • Stickers (2x AED in dit pand aanwezig, 1x AED logo 20x15 cm)
  • Geen verzendkosten in de Benelux
  • 8 jaar garantie
  • Wandkast voor binnen (naar keuze een witte of groene)
  • Aivia 100 wandkast voor binnen
  • Gratis Full service onderhoud (t/m 31-12-2019)

Dan zoekt u toch niet verder? Direct een AED kopen: Klik hier voor alle AED apparaten.

Of een Defibrillator kopen inclusief binnen- of buitenkast: Klik hier voor onze AED combinatie aanbiedingen.

Download hier de Philips Heartstart HS-1 Product folder

De verschillen: Manuele-, Vol-automatische en Half-automatische defibrillator

In films en op TV wordt vaak een Manuele Defibrillator gebruikt. Deze defibrillator wordt ook in de ambulance of in het ziekenhuis gebruikt. Bij dit apparaat bepaalt de bediener of er wel of geen schok wordt toegediend. Voor gebruik van de manuele defibrillator is een opleiding verplicht. Deze defibrillatoren zijn alleen voor professioneel gebruik.

Indien het apparaat beslist of er wel of geen schok nodig is, spreken we van een Automatische Defibrillator. Indien deze inwendig (in het lichaam) is geplaatst heet dit een ICD (interne Cardio Defibrillator)

Als de defibrillator verplaatsbaar is, en voor iedereen beschikbaar, noemen we dit een Automatische Externe Defibrillator (AED). Van de AED defibrillator bestaan er 2 soorten:

De Half-Automaat AED: het apparaat bepaalt of een schok nodig is, u drukt zelf op de schoktoets.
De Vol-Automaat AED: het apparaat bepaalt of een schok nodig is én geeft deze schok ook zelfstandig. U hoeft niet op een knop te drukken. Deze procedure kost echter wel meer tijd.

Beide defibrillator AED’s zijn door leken bedienbaar. Opleiding is niet verplicht, maar wordt wel aangeraden.

Philips maakt alleen half-automatische AED apparaten. Deze zijn sneller (minder tijd tussen einde reanimatie en schok (zie hiervoor ook: www.aed-vergelijken.nl) én voor een leek ook logischer en veiliger in de bediening.

Over Philips

Philips Healthcare is gericht op de zorgbehoeften van mensen. Het streven hierbij is barrières in de gezondheidszorg weg te nemen en innovatieve, intuïtieve en betaalbare oplossingen te bedenken. De Philips Heartstart HS-1 AED is hier een uitstekend voorbeeld van. ProCardio is een officieel Philips distributeur.

Op internet circuleren vele AED vergelijkingen. Deze vergelijkingen gaan meestal over uiterlijke kenmerken van het AED apparaat, of over de prijs van het onderhoud. Wij zijn van mening dat vooral vergeleken moet worden op medische eigenschappen, gebruiksvriendelijkheid, betrouwbaarheid, en prijs. De AED vergelijkingen van Philips zijn gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek. Wilt u deze ontvangen? Vraag deze dan hier aan.