ProCardio

Waarom ProCardio?

Iedereen in Nederland mag een AED bedienen, maar ProCardio is van mening dat bij de aanschaf van een AED een instructie hoort.

 


Waarom ProCardio?

Een AED redt levens, is een veel gehoorde uitdrukking. Maar in werkelijkheid worden levens gered door een snelle combinatie van 2 factoren:

 • De snelle inzet van de AED
 • Reanimatie van goede kwaliteit

Nu mag iedereen in Nederland zonder instructie een AED bedienen, en elk bedrijf, evenement club of vereniging heeft natuurlijk de beschikking over getrainde EHBO-ers of BHV-ers.

Het kost echter enkele minuten voordat deze getrainde hulpverleners ter plaatste te zijn. En terwijl iedereen de AED mag pakken en een AED niet fout bediend kan worden, geldt voor veel mensen; eerst zien en dan pas geloven. Wachten op de BHV-er/EHBO-er betekent dat de hulpverlening met 2 of 3 minuten vertraging op gang komt. Nu lijkt 3 minuten niet veel, maar bij hartfalen betekent dit dat de kans op een goede afloop daalt met 50%.

Dan is het toch beter als iedereen de AED had gepakt.

Daarom is niet alleen ProCardio van mening dat bij de aanschaf van een AED een training hoort. Toonaangevende instanties, waaronder de Europese en Nederlandse Reanimatieraad, raden ook met klem aan om AED en reanimatie trainingen te volgen.

AED cursus

    in combinatie met
  prijs aanschaf HS-1 AED
Training met uw eigen Philips AED voor BHV / EHBO-ers (30 min, bij u op locatie)
De BHV-ers binnen uw bedrijf of de EHBO-ers in uw vereniging of VvE leren in 30 minuten alle details van uw eigen AED. Vergelijkt u het met auto rijden: in uw eigen auto rijdt u direct weg, en in andermans auto moet u even 30 seconden rondkijken. Als elke seconde telt geeft een korte product training op uw eigen Philips AED een enorm rendement.
95,00 n.v.t.

AED & basisbeginselen van de reanimatie instructie (90 min, bij u op locatie) Iedereen (leek, BHV-er of EHBO-er) leert de AED te bedienen. De bediening van de AED en het reanimeren worden op de pop geoefend.
- groep t/m 20 personen 395,00 Gratis

(prijzen per groep, inclusief 21% BTW)

Zo durft iedereen de AED te bedienen als het nodig is. Bestel uw AED cursus direct.

 • Volledige instructie over werking AED
 • Zowel voor BHV-ers en medewerkers die al kunnen reanimeren, als voor ongetrainde mensen
 • Trainer legt aan de hand van interactieve demo uit hoe AED werkt
 • Cursisten leren zelf de AED bedienen
 • Training wordt gegeven op uw locatie
 • Training is voor maximaal 20 personen

AED Training

De training wordt verzorgd door een professioneel getrainde ProCardio medewerker. Hierbij worden door de cursisten zelf de eerste stroomstoten aan onze oefenpop gegeven. Zonder dat zij dit weten houden we ook de tijd bij. Dit geeft de mensen het vertrouwen dat zij de AED kunnen én willen gebruiken bij een noodgeval. Naast de AED instructie wordt ook aandacht geschonken aan reanimatie, het bellen van de ambulance en de afwikkeling van het noodgeval.

AED cursus en basisbeginselen van de reanimatie

 • Volledige instructie over werking AED
 • Reanimatie volgens de richtlijnen 2010
 • Interactieve training waarbij medewerkers d.m.v. oefenpop zelf mogen oefenen
 • Training wordt geven op uw locatie
 • Training is voor maximaal 20 personen

Instructie in de avonduren

Onze ervaring is dat verenigingen, kerken en v.v.e.’s de AED training graag tijdens de avonduren willen inplannen. Dat is bij ProCardio geen enkel probleem. Wij verzorgen regelmatig de AED training buiten de reguliere kantoortijden. Neem voor het inplannen van uw AED en reanimatie training contact op met onze AED servicedesk op tel. +31-(0)35 - 33 33 515.